100 jaar Oeral Thús

13 Juli | Kadefestival

Sinds 1924 vaart het Jouster Skûtsje, de Oeral Thús, over de Friese wateren. Ooit als een werkpaard voor turf en modder, nu als een kampioen in de zeilwereld. De Oeral Thús vertelt een verhaal van veerkracht, traditie en innovatie, met trots gedragen door de gemeente van Haskerlân. Om dit 100-jarig bestaan te vieren, organiseren we een geweldige sail-in van alle SKS-skûtsjes in de haven van Joure.

Sail-in van alle SKS-skûtsjes

Stel je het eens voor: alle SKS-skutsjes in de haven van Joure. De prachtige imposante schepen die allemaal aan de kade in Joure liggen. Vanaf 14:00 uur kun je alle skûtsjes bewonderen tijdens de sail-in. Maak kennis met alle bemanning en geniet van deze belevenis.

Braderie, Live muziek, eten & drinken, spel voor jong en oud

Naast de sail-in, hebben we live muziek aan de kade, een gezellige braderie, eten & drinken en is er spel voor jong en oud in de haven te beleven. ‘s Avonds hebben we aansluitend een muzikaal programma met muziek van o.a.: Beautykees, de Doellaezen, Brass inc. en de Gratis bier band. Het belooft een geweldige dag te worden, dus kom vooral langs!

Datum: 13 juli
Locatie: Haven van Joure

14:00 uur

Feestelijke sail-in van alle SKS-skûtsjes

13:00 – 19:00 uur

Meet & greet bemanning
Braderie
Eten & drinken

Live muziek van o.a.
Piter Wilkens
Shantykoor de Warringers
Popkoor JourSound

vanaf 17:00 uur

Prijsuitreiking
SKS voorwedstrijd met Gjalt

Live muziek in Heremapark
van o.a.:
Beautykees,
de Doellaezen,
Brass inc. en
Gratis bier band.

 

Wil jij de wind in de zeilen zijn voor ons Skûtsje?

Het Jouster Skûtsje leeft dankzij de passie en inzet van mensen zoals jij. Met jouw steun kunnen we onze traditie voortzetten en nog meer onvergetelijke momenten op het water creëren. Jouw bijdrage maakt het verschil. Word vandaag nog sponsor en maak deel uit van een hechte club met een passie voor zeilen.